Tiedätkö mitä et tiedä?

Olin eilen katsomassa elokuvan “The Big Short”. Elokuvassa oli seuraava lause: “It`s ain`t what you don`t know that gets you into trouble. It`s what you know for sure that just ain`t so”. (Mark Twain).

Kuinka monta kertaa oletamme tietävämme jotain tai toimimme automaatiolla sen takia,että niin on aina toimittu jonkin asian suhteen. Valmentaminen ja johtaminen on eräitä tälläisiä asioita. Ei ole vain yhtä tapaa johtaa, riippumatta onko se urheilu vai business. Jokaisella on oma tapansa toimia, mutta jos et tiedä miten itse toimit tai miten muut toimivat, miten voit kehittää omaasi ja poimia vaihtoehtojen joukosta tavat jotka toisivat lisäarvoa sinun toiminnalle.

Samahan pätee kaikkeen tekemiseen. Kärjistettynä esimerkkinä, kuinka monella eri tavalla voit kulkea paikasta a paikkaan b? Kävellen, juosten, autolla, julkisilla liikennevälineillä, toisen kyydissä, taksilla, hyppien jne. Automaattisesti valitset joko totutun tavan tai sen joka sopii siihen tilanteeseen. Jos et tietäisi kuin yhden tavan, osaisitko valita muita?

Tiedätkö mitä et tiedä?  Halu oppia uutta, innostaa muita onnistumaan, kehittyä itse paremmaksi. Nämä kaikki ovat niitä tekijöitä miksi lähdin muutama kausi sitten tekemään ammativalmennuksen avuksi työkalua. Kehittyessään siitä on tullut työkalu niin business kuin urheilumaailmaan ja saamme sen pian jaettua työyhteisöjen ja seurojen avuksi, lisää seminaarissa. Miten voit kehittää itseäsi ja seurata toimintaasi oman aikataulusi ja tahtotilasi mukaan? Miten saat parasta esille joukkueestasi? Miten sparrata valmentajia ? Miten kehityt johtajana?

Itsellä on ollut aina ollut tavoite oppia parhailta. Kun menin business maailmaan mukaan ja opettelin uutta asiaa niin saatoin seistä “kopioimassa” tai “mapittamassa” parhaiden lähellä, jotta sain seurata miten yksikön parhaat tekivät työnsä. Heitä oli 4-5 miestä. Seurasin heidän tapojaan toimia, kyselin ja poimin itselleni sopivat tyylit. Olin 4 kk jälkeen myyntikisan voittaja ja seuraavana vuonna ylitin pari kymmenta prosenttia myyntitavoitteen. Kaikki kunnia noille parhaille jotka jakoivat tietonsa ja osaamisensa.

Sama pätenyt valmentamisessa. Olen saanut varsinkin softaa tehdessä, oppia parhailta. Seurata miten maamme huippuihin kuuluvat ammattivalmentajat tekevät peliin valmistautumisen ja sparraavat joukkueen. Kuinka mahtavaa on ollut elää staffin kanssa liiga-,mestis-,juniorijoukkueen matkaa eri lajeissa. Iso kiitos (jääkiekko) Lauri Merikivi (Mestis Peliitat, U17), Kai Suikkanen (TPS Liiga), Riku-Petteri Lehtonen (TPS liiga, nyk. Rittern Buam), Mikko Haapakoski Mestis Jokipojat ja TPS. Nyk. KooKoo), Aki Näykki (Kärpät, nyk.Vaasan Sport),  Petri Karjalainen(Mestis Peliitat, nyk. Vaasan Sport), Vesa Viitakoski (HPK) sekä Mikko Larkas (koripalloliiga Seagulls) ja Marko Vaittinen (salibandy SSV A, nyk. Erä Akatemia). Olen saanut oppia parhailta. Ja haluan oppia edelleen.

Sama ajattelumalli pätee Johtajuus seminaarissa joka messukeskuksessa pe 4.3, saada osallistujille näkyväksi erilaisia tapoja toimia. Niistä voi poimia ne jotka haluaa viedä mukana arkeen tapahtuman jälkeen.

Tiedätkö sinä mitä et tiedä?  Valitsetko tilanteeseen sopivat toimintamallin vai johdatko sillä ainoalla tavalla jonka tiedät?

Tulevaisuudessakin Johtajuus on toisten auttamista onnistumaan, innostaa ja motivoida. Mitä työkaluja sinulla on takataskussa siihen?

Miten saa myyntitiimin innostumaan uudestaan ja uudestaan?  Miten luoda innostusta ja ruokkia sisäistä motivaatiota?

Johtajuus- Urheilu ja Business seminaari pe 4.3. Messukeskus

Seminaarissa:
* Ammattiurheilijat kertovat matkasta huipulle (Gerald Lee JR, Mika Poutala, Emma Laine, Tuuli Petäjä -Siren, Leena Makkonen jne)
* Ammattivalmentajat kertovat omista toimintatavoistaan ja kokemuksistaan
* Yritys-ja hallitusammattilaiset jakavat tietonsa urheilujohtamisen käyttöön
* Psyykkisen valmennuksen ammattilaiset jakavat harjoitteita ja työkaluja arkeen. Mukana mm. Ilkka Haapea, Suomen Urheilupsykologisen yhdistyksen puheenjohtaja

Suunnattu: Valmentajille, Valmennuspäälliköille, Seura-ja Urheilujohtajille, Yritysjohtajille ja Esimiehille

https://www.lyyti.fi/reg/businesspkt